lørdag 19. februar 2011

Hei og hå og velkommen!

I kveld trur jeg ordet må bli VELKOMMEN.

Aller først: Velkommen til verden! I både slekt og nabolag har det kommet noen nydelige små gutter. Små gutter vi gleder oss til å bli mer kjent med. Den ene fikk en heller hard mottakelse med hjerteopperasjon og mye styr. men så har det gått noe så aldeles bra etter det. Han fikk jeg hilse på torsdag formiddag.

Han  fikk denne barnevogna som kort. Det er faktisk den første jeg laga, men den har stått her uten dyne og håndtak aldri så lenge. Endelig blei den ferdig. Og da gutten spytta ut smukken og sendte med det store smilet, ja da smelta jeg helt :). Og mora likte vogna, så da var alle fornøyde. :)

Samme torsdagskveld blei det født en annen liten gutt. Der gikk alt etter planen og alt står bra til med hele familien. Veldig kjekt å høre! Men han får nok ikke vogn. Det blir litt vanskelig å sende den i posten... Får finne på noe annet. Det er jo ikke ideene det står på ;)

Så kommer: Velkommen, penger! Dette skulle være bollebakedagen min, nemlig. Har blitt helt faskinert over boller med fyll. Vanilje eller mandelfyll. Nammmm!!!! Rett etter frokost satte jeg deigen. Så stappa jeg ungene i bilen og reiste på bading. Deilig varmt vann og mye kjekt en times tid. Heim att til en bolledeig som bare blei dytta godt ned i bollen for å kose seg videre mens vi venta på grauten. Etterpå hadde jeg store planer om å ta det rolig ei lita stund. Helt til jeg fikk blikkontakt med deigen - den titta over kanten.... Fram med forkle og stekebrett. Og mens bollene hev seg enda litt til skulle jeg bare en tur i papirdunken med en pose full av netopp papir. Kom helt ut på trappa før posen revna. Ny pose!  Stable oppi og bære til dunken. Den sto å smilte til meg med brei kjeft..... Eldstenemann har tømt bosspannet sitt- det var ikke bare papir der, nei. Ny sortering før jeg måtte klatre opp i dunken for å trykke ned det som allerede var  godt nedi. Alle mine kilo er velegna til den slags :) Så var det å prøve å få plassert det jeg hadde bært med meg sjøl, da. Det beste var å ta litt og litt. Og det var lurt! For der, på bunnen av posen, mellom et par kvitteringer og en avis - der lå en femtilapp å gliste til meg. Jeg gliste tilbake, jeg :)
(Og hvorfor  det blei en annen bakgrunnsfarge her, det skjønner jeg, men jeg skjønner IKKE hvordan jeg skal få den vekk igjen.... )

Siste ordet: Velkommen på kaffe! I farmorhuset er det blitt folksomt denne helga. Når kjøkkenbenken er full av boller er det jo helt naturlig å kalle inn forsterkninger. Fungerte fint, det. Vi koste oss masse: fem voksne og åtte unger satte til livs det aller meste :)

Forresten: Velkommen SOL! Det har vært aldeles nydelig ute i dag. Utrolig deilig etter alt for mange uker uten sol her vi bor. Og sannelig blei det tid til en liten skitur etter bollebakst og skrubbing av kjøkkengolvet. Nå er huset helgereint og ganske ryddig. Og jeg kan snart si Velkommen til pizza.

2 kommentarer:

Pauline sa...

Kjære vene for en aktiv lørdag du har hatt!!
Men, boller og heimelaga pizza hørtes jo godt ut! ;-)
Nydelig barnevogn"kort", godt at det gikk bra med "duttebassene" da de kom.

Ha ei fin helg videre,klem! :-)

Bodil sa...

Nydelig vognkort du har lagd. Smart med Bretting av kalesjen, så ut til være lettere å sette sammen.
Boller med fyll, det hørtes godt ut :) og pizza :)
Ha en fin helg, klem :)