onsdag 24. september 2008

Kløvhest og kaffelarsI dag har jeg vært på tur. Og det midt i arbeidstida. Stabstur med 15 personer, hund og hest. En nydelig tur i et fantastisk høstvær. Strålende sol, varmt og fint. Stien var god å gå, men det gjaldt å holde seg på den. Det gikk rett ned ved siden av. Og det var langt ned i tillegg.

I gamle dager var dette vegen mellom Jordalen og Stalheim. Her gikk folket både sommer og vinter. På vinterstid hadde de øks gjemt under en stein. Den brukte de til å hogge fotfeste i isen med... hvis ikke det blei gjort var sjansen stor for en aller siste aketur. La oss si det sånn: Jeg ville IKKE sitte på akebrett ned den ura.


Målet for turen var Nåli. En gammel husmannsplass der husa ramla ned for noen år siden. Men bygdefolket har laga til en flott rasteplass der inne. Her var ved og oppheng til han kaffelars. Plass til å sitte og plass til beite for hesten. En fantastisk flott tur var det. Og med noen bilder fra dagen sier jeg GOD NATT! Hesten bar alt vi tengte av mat, drikke og utstyr. Tusen takk!

Dette ser kanskje litt undelig ut, men du store min så god suppa fra Voss kjøtindustri er når den har tint.

3 kommentarer:

Rosa sa...

Takk for turen idag, ja - det var flott!

Så flink jenta er då! masse fine bokmerker der :)

Og nok ei nyyydeleg bønne-øskje - det er ingen som kan kopiere dei der, dei er så fine!!

Her var tempen på vesletuppa under 38 ikveld, så då satsar me på barnehage og jobb imorgon.

GOd natt!

oheidia sa...

Det er ingenting som smaker bedre enn mat i naturen. Jeg er oppvokst med Toro betasuppe med røkte kjøttpølsebiter oppi og det er turmat for meg og familien min. Tradisjoner går videre!

Du, vi får begge en overraskelse i posten fra Linda hos Papirgleder for "humor" siden utfordringen i høstgaloppen!

Hurra, det er så morsomt med slike overraskelser som detter i postkassa!

Klem fra meg :=)

Rosa sa...

Mens du ventar på overraskin frå papirglededr (som du sjølvsagt må vise fram! Ventar forresten òg på oppussingsbilder ;) ) kan du poppe inn til meg og hente noko grønt og rosa som ligg og ventar på deg. Håpar du har ein strålande haustferie med gjengen din!

klem