onsdag 24. juni 2009

Flere erfaringer rikere

Med tanke på hvor mye som har skjedd siden jeg siste lagde et innlegg her bør dette bli rett så langt. Kan ikkje helt begripe at et liv kan inneholde så nye på så kort tid. Kanskje ikke de store og revolusjonerende tinga. Men noen utfordringer og noen hendelser i låpet av noen få dager, det kan bli ganske mye det.

I helga var snuppa og jeg til Eidfjord på fotballcup. Det var stor stas. Massevis av koselige bulkarar samla på en plass. Rett nok er det fotballen som smaler oss, men duverden så mye kjekt vi har i lag også. For eksempel felles grilling og felles frokost, prat og teltliv. Ro i sjelen og sånn omtrent fire kamper en skal huske på å møte opp på. Jentelaget strta med tap, men så tok de seg opp: To gode seiere og uavgjort siste kampen er et resultat de fleste er godt fornøyde med. Nå vi i tillegg rakk både sjø og litt bading pluss litt fugleliv. Da var jentene veldig så fornøyde! Avslutninga på cupen blei ikke helt som vi ønska. Vi fikk vite at ei av jentene på laget måtte reise ut av landet rett etter cupen. Der fikk vi et trist møte med asylpolitikk i praksis. En erfaring vi gjerne skulle vært uten. Så håper vi bare at den familien sitter igjen med gode minner fra åra her og at de får det greit videre.
For et par uker siden slapp vi ut klavene. De fikk også et møte med en verden MYE større enn de ante. Først var det tryggest å holde seg tett, tett sammen ved fjøsdøra, men SÅ... Hopp og sprett og tjo og hei og kanskje kan kalver fly??
I ettermiddag har jeg skyssa de to eldste avgårde på sommerleir for første gang. Skal si de var spente, men det virka som om de kommer til å få det kjekt. Trur de lurte veldig på om det er premie i konkurransen om å komme først i soveposen...
St. Hans- feiring har vi også hatt og det med et digert bål. Skulle egentlig hatt opptil flere på besøk, men det avlyste jeg. Ryggen min har funnet ut at jeg skal få en ny erfaring. Sitte pent og stille er ikke spesielt behagelig og er jeg ute å går så sier det plutselig STOPP.
Ja, ja. Dårlige rygger har jeg sett en del av, og lurt på hvordan det egentlig er har jeg også. Nå VEIT jeeg det. Jippi, enda en erfaring å ta med i livet.
Nå skal jeg ta med den erfaringen ut og se om jeg ikke kan få pakka ned lavvuen før plenen blir aldeles helt gul...
Men til slutt skal du få se kortet jeg har sendt til to 40-åringer på den andre isden av fjellet. Et lommekort laga etter tips fra Anitas hobbyblogg. Skikkelig morro å lage!


Nyt sommerkvelden!

2 kommentarer:

Rosa sa...

Det er travelt hjå deg for tida, ja. Så leit med ho som måtte forlate det som no har vorte trygt og kjært her i landet saman med familien sin. Det er nok eit sakn for alle som har lært dei å kjenne.

håpar dei to eldste har hatt det kjekt, og at ryggen til mor mjuknar oppatt snart.

God helg!

Maya sa...

Travle dager hos dere :)
Og så moro å se bilder fra Kalveslepp!!
Og kortet ditt med lommer var kjempeflott!
God bedring med ryggen,
klem fra Maya:)