onsdag 10. mars 2010

Kvelden lister seg på tå...

... ikke akkurat over kløverengen, men i alle fall på god veg inn i huset her.

En hektisk ettermiddag er over og det er visst tid for kveldsmat. Alle tre engene befinner seg under dyna og stua er helt min egen siden gubbeluren er på et årsmøte. Det er visst stort sett det han driver med for tida.

Dagen har vært av det effektive slaget. En del jobb og en god del annet både før og etter. Dette var den dagen vi skulle over på nytt telefonabonnement. Ny leverandør av mobile tjenester. Gubben var blitt overbevist av en dyktig selger... Det gubben min ikke hadde fått med seg var at alle tre telefonene våre var låst til forrige leverandør... Det blei en hel del fram og tilbake før alle prosedyrer var gjennomgått og rett simkort i rett telefon. Så nå er visst det meste i orden - trur eg. Og hvem var det som gjorde den jobben???

Så har det gått kast i kule med konferransetimer for begge gutta på skolen og rett på jobb. Jobben i dag var av det utadretta slaget. Jeg skulle sitte på "Kyrkjebenken" på amfisenteret. Servere kaffe og snakke med de som kom forbi. Alltid spennende om det dukker opp noen.

Forrige gang var det heller stille. Men i dag, i dag var det massevis av folk. Og ikke minst trangt om plassen.

Det første jeg så var et digert bord med masse varer utstilt - men ved siden av det var det igrunnen grei plass til benken, bordet og kaffen.

Det neste øyet falt på var en bil. En hel bil var kjørt inn på plassen. Der sto den og reklamerte for alarmer, midt mellom blomster pledd, dekketøy og lys - og meg og kaffen.

Etter tre minutter kom en lang stake av en kar inn med en artig koffert på slep. Den så praktisk ut, tenkte jeg, sikkert plass til mye der. Og det var det... To trekk-opp-reklame-skildt, en haug med skapdører og benkeplateforslag. Var det noen som ville formye kjøkkenet sitt?

Ikke ville de ha kaffe heller, men koselige var de, begge karene som holdt til der ;)

Etter opprydding av kaffeøkta mi satte jeg kursen for sjukeheimen. En heim jeg slett ikke har rendt dørene ned i. Fant parkeringsplass og inngang og visst at 2. etasje var plassen. Men trapp???? Etter diverse prøvde dører og bomturer kom en kjentmann. Trappa var rett ved inngangen...

Så var det litt mer leiting i rett etasje før jeg fant tanta jeg var på jakt etter. Ho hadde hjerneblødning for tre uker siden og er lamma i venstre side. Slekt og venner står i kø for å besøke henne - noe vi godt kan forstå, Men ho trenger igrunnen mye hvile, så vi har ikke vært der alt for mye. I dag var det endelig min tur. Ganske rart å se dama være så satt ut av spill. Samtidig som ho er helt utrolig til å sette humør i oss andre. Trur du ikke ho presterte å be meg hilse til konfirmantene mine! For de husker ho på til stadighet. Helt fantastisk!


Da jeg kom heim i ettermiddag hadde minstemann skrevet brev til farmor og tante. Han har nett fått taket på å lese og skrive, men noen lyder råtter seg sammen mot ham. Det må en smule "lokalkunnskap" til for å forstå at GUTRT betyr Gudrun :) Synes det var så morro å se at han har skrevet brev helt aleine at jeg måtte forevige det :)

I kveld har jeg vært skysskar for ei som har vært på besøk hos tante det meste av uka. Og det tok litt mer tid enn beregna siden det måtte hentes en fotball i leiligheten til tante. Den skal over fjellet til en grand-grand-nevø som blir  6 år til helga.

Nå er det tid for kveldsmat og å kose puta. God natt! :)

4 kommentarer:

Lambi sa...

Å du verden,skønner at du virkelig har det travel omdagen ja! ;) Artig å se bildet av brevet gutten din har skrevet. Gøy når de gjør slikt på eget initiativ! :) Jeg har brukt kvelden idag på å pakke scrappesaker! Skal på trerff i helgen og gleder meg masse! :) ha en fortsatt fin uke! Klem

Anonym sa...

Heisann, hatt det travelt skjønnar eg.... Blir flinke å både lese og skrive desse gutta no.... : ) me held oss innandørs, med lungebetennelsen. Va ein tur på legevakten no ikveld, har smerter i brystet, stakkar. Men no søv han godt i hu mor og han far i seng...

Ha ei forsatt fin veke.......... irene

oheidia sa...

Måtte le av han gubben din - jeg har "gubbe" selv og jeg vet hvem som må rydde opp når de har latt seg overbevise om et eller annet. Sist gang gubben lot seg overtale var jeg hos søsteren min på sørlandet og han hadde fått besøk av en Securitas fyr. En riktig hyggelig en. Klart vi måtte ha inbruddsalarm og ikke minst brann alarm koblet rett opp mot alarmsentralen. Han ville vel sikre det han var mest glad i! Tore gikk på den, vet du og sa ja. Da jeg kom hjem sa jeg nei. 400 pr. mnd pluss nesten 2000 kroner i oppmontering av den alarmen - ikke aktuelt! Jeg summerte i hodet hvor mye dette ble i året og da ble selv mannen litt betenkt. Vi har to katter i hus som går litt ut og inn også når vi er borte. Skal alarmen gå til stadig da - hadde han tenkt på det. Så fikk han avlyst hele greia helt til her om dagen da Securitas ringe og spurte når de kunne komme og levere alarmen. Da måtte jeg rydde opp. Så jeg ler litt av din fortelling og tenker at menn er menn.

Dessuten, jeg blir ganske så oppgitt over slike firmaer som ringer på døra og presenterer det de skal selge og samtidig sier at prisen gjelder kun i dag! Da sier jeg at det kan være det samme - slike triks liker jeg ikke. Så det så :=)

Synd med tanten din. Det er desverre slik som kan skje men det er godt at hun har humøret i behold. Det er lovende. Koselig den meldingen fra din sønn. Det er slike brev man setter pris på og tar vare på.

Jeg skal på samme treff som Lambi (elise) ovenfor her i helgen. Formen er stigende og jeg skal ta det med ro og ha litt selvinnsikt med hensyn til å ikke sitte for lenge. Da skal det gå bra.

Jeg skulle kommet innom deg på det senteret og tatt en prat - men det er jo hyggelig at det var litt folk der og du tok deg kanskje en bilprat med han bilselgeren også?

Hos oss begynner det å tine og sneen smelter sakte (vi har mye å ta av!!!!). Blir kanskje snøfritt før 17 mai håper jeg.

Vi tastes.

Klem fra meg:=)

Rosa sa...

ein aktiv dag, du! Var igrunn det heime hjå meg òg, og eg må innrømme at eg gler meg litt til denne veka er avslutta ;)

Flinke guten som har skrive brev! klart slikt må forevigast. Og så må du ta bilde når han sitt og skriv, og legge brevet (eller ein kopi, knaksje) i ei plastmappe på LO'en. Nemlig! :D

Og du, NO har eg funne ut kor me skal få elektronisk registrering av konfirmantane ifrå. Det vert så LETT!!