søndag 19. desember 2010

Fjerde søndag i advent

I år har virkelig adventukene bare hatt det så travelt med å nå fram til jul. Skulle tru det er noe som haster... Ikke for det. Det skal bli veldig kjekt å få feire jul igjen. Men jeg hadde og har noen planer som godt kunne vært gjennomført først.

I dag har jeg i alle fall tenkt å vise fram årets adventskalender.

De to eldste ville ha pakkekalender. Og jeg hele siste året har jeg hatt lyst til å lage kalender med akebakke. Derfor sparte jeg på papir fra Ladybug andfriends med tanke på dette. Selvfølgelig greide jeg ikke få den ferdig før i ste øyeblikk. Men det var i grunnen koselig å pakke inn diverse småting og feste inni mens jeg venta på at nesten 100 konfirmanter skulle komme å levere inn oppgjør for julehefter de hadde solgt;)
 

Toppen av kalenderen fikk et par fyrstikkeskeskuffer til å legge stjerneperlene med nummer på. Denne bør nemlig kunne brukes neste år også.


Og den sida som har luke fikkoppskrift på en deilig vinterdag som pynt.
Foreløpig har ungene satt stor pris på denne. Til og med minstemann vil være med på pakkekalender neste år. Lego tok visst ikke helt av...

Denne helga har vi holdt oss ved husa. Bortsett fra en tur på Vangen i går formiddag. Tre hoder fikk ny sveis. Det trengtes virkelig! Og eldstemann fikk klippe seg hos frisør for første gang. Det skal han få fortsette med. I alle fall de gangene han ikke vil ha sommersveis med klippemaskina her heime. Minstemann kan godt klippes heime enda noen år. Han har hår som blir fint selv med maskin. Men snuppa, ho vil jeg ikke bruke saksa på lenger. Det tjukke håret får ekspertisen ta seg av i framtida. Og den siste som fikk pynta på seg, det var meg :) Deilig!

Ellers har siste uka vært prega av sysler vi helst skulle gjort for en måned eller to sida. Slakting, korving og røyking med dertilhørende pakking av mat.... Det trenger vi ikke drive med i adventstida. Da er det så mye annet som skulle vært gjort. Men i år blei det sånn. Og nå ligger 87 korv i fryseren. Pinnekjøttet er netopp ferdig i røyken og mange kjøttkakemiddager og diverse andre godsaker kan velges i tida framover. Kan jo ikke klage når resultatet blir så bra :)

Hadde planer om å få med meg en nydelig julekonsert i dag. Men tida strakk ikke til. Juleposten blei prioritert i stedet, (postverkets frister er ikke noe for meg i år...) og så var det nok lurt for en sår hals å holde seg i ro. Trenger stemmen som bare det neste uke. Fire julegudstjenester med barnehager og skoler pluss en julaftensgudstjeneste står på programmet. Det gjør seg ikke veldig å ha lite stemme da...

Ønsker deg ei fin uke. Ikke stress, det blir jul!

5 kommentarer:

lappetussa-Ingunn sa...

Flott kalender. Ikke vis det til mine barn, de vil sikkert også ha en sånn neste år.
Ellers så hørtes det ut som det er det samme hos deg som her. Jeg skriver julekort. Men her er det mann som har sår hals. God bedring til deg.

Pauline sa...

Kjempenydelig kalender du har laga, de der er det jo vanvittig mye jobb bak!!
Håper du får tid til litt kos også, både de siste dagene før jul og i jula!
Klem! :-)

oheidia sa...

Du er så flink til å lage slike ting som andre synes er for vanskelige. De "andre" det er meg det:=)
Hærlig adventskalender og moro at ungene vil ha pakke fra denne i stedet for lego kalender.

Du verden så mye dere har gjort i desember! Jeg er i grunnen glad jeg ikke er gårdskone for jeg er ikke sikker på at det hadde vært helt riktig. Men, hvem vet? Pinnekjøtt høres godt ut og dere har selv ordnet og røyket det - så bra. Vestlendinger kan pinnekjøtt og det er vår julefavoritt mat nr 1! Til og med ungene elsker det.

Deilig å ha klippet seg. Jeg har i grunnen aldri klippet ungene. Klarer ikke å få rett pannelugg en gang og håret deres blir bare kortere og kortere i forkant hver gang jeg retter opp. Så, det ble med forsøket da de var små og der stoppet det. Men det hadde vært greit å spare de utgiftene. Jenny klippet seg nettop og det kostet 500 kroner. Veldig dyrt, synes jeg.

Nå skal jeg lage kransekake stenger for første gang - fikk så lyst til å prøve!

Klem fra Heidi

Bodil sa...

Så flott kalender du har lagd :)

Ønsker deg en riktig GOD JUL
klem :)

Rosa sa...

Hm, trur eg må komme på synfaring, for den der skjønte eg slett ikkje. men fin var den!

Ynskjer deg og dine får ei god og fredeleg jolehelg!

stor klem