lørdag 27. desember 2008

God jul...


... til alle som kikker innom.
Det har blitt lite blogging på meg, som på mange andre i det siste. Men nå var det litt tid som godt kan brukes til sånnt.
Midt i jula, og vi koser oss. Rolige dager er det beste jeg vet. Ungene var lykkelige over det de fikk julaften og ingen av dem har noen gang hatt en så fin jul - sa de, den kvelden.
De siste ti åra, har jeg hatt den ene av gudstjenestene på julaften, den som er mest barnevennlig. Det har alltid gått veldig så greit. Ordentlig kjekt er det. Men i år, i år hadde jeg nesten ikke stemme... Det gjør seg dårlig på preikestolen... Så da måtte jeg gjøre som blånissene: låne - og gi noe tilbake. Og godt var det at det var mange, både små og store som lånte vekk stemmen sin. Hva jeg gav tilbake? Den gamle julefortellinge, den som er grunnen til at vi feirer jul i hele verden.
Resten av dagen gikk etter god oppskrift: Pinnekjøttmiddag til magskinnet ikke greide mer, julegaveberg til ungene var fornøyde, bygging med lego og utforsking av diverse andre gaver. Kaffe og moltekrem etter fjøstid og jammen var det en kjekk film alle ville se.

Siden har vi bare kost oss. Litt besøk og litt skiturer. Og så måtte det jo komme en sorg oppi det hele:
Eldstemann fikk det han ønska seg aller, aller, aller mest - ei bue som morfaren har laga, mange piler og kogger til å ha dem i. Du store så lykkelig han var. Men første juledag måtte jo han far prøve den ut.... "Jula er ØDELAGT!" Splintra bue og splintra jul... Så stor kan sorgen være for en tiåring.
Heldigvis var bua splintra på langs. Nå har den fått lim og mange meter hyssing surra rundt. Og det beste av alt: Den virker. Et lite plaster på såret var å få se Ringenes Herre, Atter en konge (det gjorde vi alle sammen), og så lovte han far å lage ny og sterkere bue, av einer. Dessuten kom gutten sjølv på at det går an å lære å lage bue - han har bestillt seg kurs hos morfar - til sommeren.
Og jeg fikk også gaver. Nydelig musikk og koselige kjøkkenhåndklær, et scrappa bokmerke (tusen takk Åslaug!) som straks blei takk i bruk, en nydelig stålbolle med flere trekk i stoff og så en aldeles overraskende scrappegave. Bare se hva O'Heidia sendte meg. Tusen takk. Dette er allerde takk i bruk og om litt kommer en smakebit på hva jeg har brukt det til.
Og ellers? Nei, vil ikke nevne for mye om et sint øre, nese, hals-virus som ville feire jul i lag med oss. Ei heller trengs det nevnes noe om alt det jeg skulle ønske jeg rakk før jula.
Nå er vi her. Nyter deilige, rolige dager og samler krefter til et nytt år.

2 kommentarer:

Rosa sa...

Så flott jolatre de har der - og med eit rikt utval i gåver såg det ut til :) Kjekt du likte bokmerket - engelen eg fekk var aldeles nydeleg, og har faktisk fått plass i jolatreet. Så trist det var med bogen som lett kunne havarert jola, og så godt at den kunne fiksast! Utruleg kjekt med slike scrappepakkar, og eg gler meg til å sjå kva vakkert du tryllar av det du har fått. Sjølv fekk eg eit stort gåvekort på unik hobby + pengar frå nokre slektningar, og dei har idag vorte løyst inn i masse kjekke scrappeting. To av stempla eg ynskte meg hadde dei ikkje, og dermed fekk eg ein liten rest å ta ut på papirgleder òg. Dermed er det berre å setje seg og tvinne tommeltottar til postmannen kjem :) Håpar stemma er på retur, i takt med at viruset forlet heimen - gode melsdagar vidare, og stor klem!

oheidia sa...

Så flott at du likte småtingene! Vedder på at det kommer til nytte og det var godt du ikke hadde hjerte stemplene!

Jeg har en liten award til deg inne på bloggen min. Jeg har fått den flotte awarden av Olava og måtte selvsagt sende den videre og du var da selvskreven på lista!

En stemmeløs opptreden er ikke så bra og det var godt du fikk delegert stemmene på mange den dagen!

Kos deg masse i romjula og lad batteriene. Vi har også hatt pinnekjøtt til middag noen dager nå og jeg tror ikke jeg skal prøve meg på vekta før i midten av januar! :=) Men, du verden så godt pinnekjøtt er! VI elsker det alle sammen her hos oss!

klem klem!