lørdag 27. februar 2010

Barnearbeid?

Det er ikke hver dag ungene nærmest står i kø for å gjøre husarbeid. Men i dag skjedde det. Og jeg sitter igjen og lurer på hva som er ferd i med å skje.

Mistenker at en del tegnefilmer har vært medvirkende. Tom og Jerry som syrfer på skurekosten ser jo ganske festlige ut. At det skulle skje på vårt kjøkken.... sier ikke mer, jeg.

Det starta tidlig i dag. Jeg gikk tur med støvsugeren og vaska bad og... gjorde id et hele tatt det jeg som oftest gjør lørdag formiddag. Minsten kom plutselig og lurte på om han ikke kunne få skrubbe golvet. Joda, det burde gå greit det, mente jeg. Men så gikk timene med lørdagsgrøt og leiking ute i nydelig vær. Tenkte igrunnen at vaskinga godt kunne vente til en annen dag. Men da kroppen var sur og grinete og engdang ville spise vafler skjønte selv jeg at her var det bare å finne vaskebøtta. Ingen tvil om at de gikk inn for oppgava med liv og lyst. Og etterpå forsvant oppvaska i nevene til snuppelura.
Ha en strålende lørdagskveld. Her skal pizzaen i ovnen og så benker vi oss forran TV'en og heier på norske jenter i tremilsmars langt der borte i vest.

4 kommentarer:

Rosa sa...

såg ut som husarbeidet gjekk med liv og lyst hjå deg idag. Her har det _ikkje_ vorte vaska idag (heller) ;) Du kan gjerne sende arbeidarane dine ned her?

God laurdagskveld, gler meg til du er tilbake på kontoret!

oheidia sa...

Barnearbeid det er litt sunt vet du! Særlig når ungene selv har lyst til å delta - det er jo attpåtil litt koselig med samarbeid på kjøkkenet.

Jeg er itt mindre koko i dag men kjenner fortsatt at vi har reist den gærne veien med tidssonen. Har vondt i hodet og er litt utafor liksom. Men det er bedre enn i går. I Thailand hadde vi en salong rett nedi veien der vi bodde som hadde masasje, hårklipp, manikyr og pedikyr. Damene i salongen elsket unger og ungene satt og lekte med neglelakk for tre år siden da vi var der. I år lærte ungene å rulle sammen håndklær, de var med å masserte føtter og armer på scandinaviske turister og leon serverte vann på brett til alle nye kunder som stakk innom. Ungene ville nesten ikke derifra og damene koste seg virkelig med dem. Så, jeg fikk litt assosiasjoner til barnearbeid da. Ungene følte at de fikk annerkjennelse og at de deltok og var en del av gjengen. Må jo le litt av det - ungene mine har jobbet på massasje institutt i Thailand. Ha ha, det høres verre ut enn det var :=)

Godt å være hjemme igjen men fryktelig kaldt!!!!

Meretekj sa...

Heia.
Kjempekoselig å se i bloggen din:)
Flinke barn du har;))

Gladie sa...

Å guri land så herlig! Kjekt å se at pippi inspirerer ennå :))) Fantasstisk mye gøy og lekkert du har laga i det siste, kjekt å se du koser deg med å eksperimentere digitalt, de collagene dine var kule!!! :) Ja det år i hundre her, utrolig mye å gjøre på jobb, og selv om jeg koser meg på jobb så er jeg møkk lei apirer og PC når jeg kommer hjem ;) Er med på CasaRunway, that's it, og så må man jo innom nettbanken innimellom, og da titter jeg gjerne innom en blogg eller to - men det er liksom andre ting som har pri for tida. Men kommer sikkert sterkere tilbake senere - året er ungt ennå ;)