søndag 24. januar 2010

Og det var tre ting


Det er mangt og mye som kan gå for seg en søndag. Dagen begynte i sakte fart. Kroppen var liksom ikke helt med på å bevege seg. Så frokosten tok det heller lang tid å få i stand. Men god var den.

Etterpå satte jeg meg ned for å fargelegge et nydelig Hänglar och Stänglar-stempel på krympeplast. Skikkelig morro å prøve noe nytt og alltid kjekt å ha noe liggende til påkommende tilfeller. Brukte fargeblyanter og gleda meg til å legge det i steikovenen til krymping. Det tar noen minutter å gjøre det, så effektiv som jeg liker å tru at jeg er satte jeg igang med oppvaska mens jeg venta. At jeg ikke snart lærer at sånnt ikke er lurt. For brått var jo krympinga aldeles helt ferdig. Ut med brettet. Men i farta hadde jeg ikke klar en akrylkloss til å trykke plasten flat med, så da grep jeg det første som falt meg inn - ei skjærefjøl. Den var slett ikke helt flat lenger... I tillegg hadde jeg lagt plasten på et bakepapirark sist brukt til pizza. Det var heller ingen genistrek... Men morro var det. Så nå skal jeg gjøre et nytt forsøk. Innbiller meg nemlig at jeg er mer våken nå...


Det var èn ting.


I dag har vi vært i toårsdag til en nevø. Skulle ha med kamera og ta bilde av storsjarmøren, men kaeraet lå godt igjen heime på ganggolvet. Men festen var som fester skal være. Med nydelig lasagne, salat og heimebakt brød, riskrem, kaker og kaffe. Og leiker for både store og små. Fem unger fra to til elleve storkoste seg, og alle vi voksne fikk prata masse.


Det var to ting det.


Den tredje tingen er en award fått både av O'Heidia og Rosa. På tide å gjøre noe med den.

Det er ei stund siden jeg fikk en award. Faktisk så lenge siden at det var skikkelig kjekt å få en igjen. Og at den sier noe om kreativitet, det setter jeg stor pris på.
Her er reglene for awarden:
1. Kopier awarden til bloggen din.
2. Link til den personen som ga deg awarden.
3. Fortell 7 interessante fakta om deg selv.
4. Velg 7 andre bloggere som du sender awarden videre til.
5. Link til deres blogger.
6. Legg igjen en kommentar i bloggen deres slik at de får vite om denne awarden.
Så var det de 7 interresante faktaene, da.
1. Jeg skulle vært med i fylkesmesterskapet i blomsteroppsetting i Østfold en gang på 80-tallet. Noen surra med hvor mange som skulle reise, så det blei ikke noe av :)
2. Jeg liker veldig godt å lese. Er nesten alltetende innafor krim, fantasy og gode romaner.
3. Jeg kan godt bytte hjul på bilen, men gråter ikke om noen andre gjør det.
4. Jeg er alt for flink til å sette igang med mange ting på en gang, det ender som regel med at noe går galt. Svidd graut er et godt eksempel...
5. Jeg er ikke særlig glad i å sette på plass reine ting fra oppvaskmaskinen. Synes det er utrolig kjedelig. Ganske snodig igrunnen. Kanskje det er arvelig - mor mi liker det heller ikke ;)
6. Jeg har en drøm om å male vinduskarmene i huset hvite. Men gubben er ikke overbevist enda...
7. Jeg blir stadig overraska over hvor kjekt jeg synes det er å jobbe med ungdommer. Det er utrolig krevende og slitsomt, men av og til gir det så mye at jeg ikke kan tenke meg en bedre jobb. I morra skal jeg på ungdomsskolen og takke for lånet av 72 ungdommer denne helga. Det betyr så mye at de får positive tilbakemeldinger.
Og det var vel det. Om det er interresant, ja det får du avgjøre. :)
Så skal den gis videre:
1 og 2:Kunne godt tenke meg å gi den tilbake til Rosa og O'Heidia, de har jeg fulgt omtrent like lenge som jeg har blogg. Rosa jobber jeg i lag med og jeg setter utrolig stor pris på alt ho gjøre på jobb og ikke minst på det fantastiske språket og de gode historiene i bloggen hennes. O'Heidia traff jeg først på Papirgleder og etter at jeg fant bloggen hennes har jeg satt stor pris på å bli bedre kjent med hennes ærlighet og nydelige kreasjoner i papir.
3. Kristine er en skrapper og kortalger som jeg har lært mye av, ikke minst innafor Photoshop elements. Dessuten har ho nettopp laget sin egen papirserie for INKIDO. Den er bare vakker.
4. Bodil som jeg bare så vidt har funnet i bloggverdenen. Ho lager vakre ting av papir. Det siste jeg har sett er en utrolig praktisk liten kommode.
5. Gladie som har en blogg med mye spennende innafor dagligliv og foto, scrapping og bilderedigering.
6. Jill som skriver om livet og diverse små og store begivenheter så en kan le seg krokete, enda så tragisk det kan være. Dessuten har vi hatt en kjempekjekk scrappekveld på kjøkkenbordet vårt.
7. Nesten litt vanskelig å velge her. Det er så mange jeg har lyst til å gi den til. Men det får bli Trollkona som skriver om livet på gården og som lager de festligste troll av det ho får tak i. Dessuten tar ho gode bilder og spres gjerne litt glede via bloggverdenen.
Og da sier jeg tusen takk for meg for i dag. Nå venter tre unger på at mor skal bruke stemmen til å lese om Knerten, hester og Frodo nifinger og herskerringen.

9 kommentarer:

AnnaJohanna sa...

Hihi... Morsom lesning.
For en herlig og kreativ blogg du har!!

Ønsker deg lykke til med neste forsøk!

Hilsen Johanna

Bodil sa...

Hahaha.. bedre lykke på neste forsøk :)

Bodil sa...

Ååååå hjelp, har jeg fått sånn avard av deg. Hvordan gjør jeg nå da tro.... Prøve og feile som vanlig kanskje..:)
TUSEN TAKK, Rønnaug :) klem

Jannhild sa...

Så kjekt å lesa litt om deg :)
Eg syns nå den blei fin eg, krympeplastagen din!
Eg har det litt slik som deg, kan ikke gjere meir enn ein ting om gangen!! Har svidd noen panner og innholdet i dei, osv...

Neste gang får du stå å vente til krympeplasten har krympet seg ferdig, og ha utstyret klart ;))

Ha en flott søndagskveld! Håper kroppen din samarbeider nå!!

Klemmer fra Jannhild

Bodil sa...

Du får en Award i retur fra meg :)
Klem fra Bodil

Gladie sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen :) Jeg er dårlig å sende sånne awarder videre, men setter stor pris på å få dem ;) Gøyal historie rundt den krympeplasten! Jeg fikk en sånn - med instruksjon - fra Jannhild en gang, men har ikke turt meg på det ennå... er litt sånn med flere ting på en gang jeg og - skal liksom være effektiv, da... men det skjærer seg ofte, spesielt når jeg blogger mens middagen står på komfyren og glemmer hele greia ;P Ha en fin uke, Rønnaug! Regner med jeg selv kommer til å "bo" på jobb men skal no i alle fall titte innom her :)

Rosa sa...

hihi, litt fort i svingane?

krympeplasten såg jo knallfin ut, sjølv om den etter historia å døme hadde nokre skavankar!

see you tomorrow!

klem

T:o)ve sa...

Tji-hi!
Herlig å se at det er flere distre personer som forsøker å gjøre flere ting på en gang.... ;o)
Synes forsøket ditt ble perfekt jeg da!
Ha en videre strålende uke!

Maya sa...

Måtte le litt av krympeplast seansen, nesten som meg det! :)
Godt å høre att man ikke er alene om å skulle være litt effektiv ;)

Men krympeplasten din ble flott den, og personlig touch er alltid bra!
Ha en flott dag,
klem fra Maya :)